Wat kun je verwachten?

Je hebt voor jezelf besloten dat het anders moet en je bent bereid om hiermee aan de slag te gaan. Het is fijn om te weten dat het ook anders kan!

In onze praktijk tref je persoonlijke aandacht en weet je met wie je te maken krijgt. We streven naar vlotte bereikbaarheid. Geen 9-5, maar flexibel. Dat maakt dat we online werken. Dat bespaart reistijd, geeft continuïteit (want het maakt niet uit waar je bent). Het borgt privacy (geen kans om bekenden tegen te komen in een wachtkamer) en is kwalitatief net zo goed als f2f en zelfs meer to-the-point!

Om jou je doelen te laten behalen, werken we met een aantal bewezen effectieve methodes.

Ik wil aan de gang1

Behandelmethoden

EMDR

EMDR wordt ingezet om klachten zoals nachtmerries, flashbacks, herbelevingen en opdringende beelden af te laten nemen. Dit verbetert de slaap, nemen gevoelens van angst en stress af en hoef je niet meer zo ‘aan’ te staan. Het kan zijn dat we EMDR inzetten voor andere klachten. Bijvoorbeeld voor de verwerking van gebeurtenissen die niet direct PTSS-klachten geven, maar wel veel impact op je hebben.

Er is veel te lezen over EMDR op internet, de beste informatie vindt je via onderstaande button

Schematherapie

Je gaat ontdekken wat maakt dat je iedere keer tegen dezelfde problemen aanloopt. Of dit nou in werk, relaties of met jezelf is. Door deze herhalingen (ook wel patronen genoemd) helder te krijgen, kan je gerichter aan de slag met het maken van andere keuzes en gedrag. In schematherapie wordt een trigger een ‘schema’ genoemd en het gevoel wat hierbij komt een ‘modi’. De triggers ga je leren herkennen en je gaat leren om op een gezonde manier met jezelf (en de ander) om te gaan.

Ook hierover is veel te lezen, de beste informatie tref je volgens ons via onderstaande button

CGT en ACT

Verder zijn we opgeleid in cognitieve gedragstherapie (waaronder Acceptance en Commitment Therapy) welke de basis vormt van psychotherapie. In deze therapievorm wordt geleerd anders om te gaan met gedachten en gevoelens van stress en angst. Als ook gedrag te veranderen naar dat wat waardevol en gezond is voor je.  

Meer informatie over cognitieve gedragstherapie kun je vinden via 

 

Verwijzing

Verwijzing

Kennismaking

Intakegesprek

Adviesgesprek

Behandeling

Hoe nu verder?

Wanneer je in aanmerking wil komen voor (deels) vergoede zorg is het van belang dat je eerst een verwijzing van de huisarts krijgt. De huisarts kan je verwijzen via “zorgdomein” of hij kan de verwijzing aan jou meegeven. Als je het traject zelf wil betalen of wanneer je werkgever het betaalt, heb je geen verwijzing nodig

Vervolgens mag je je registreren bij onze praktijk. Dat kan via de knop “cliëntenportaal” rechtsboven aan deze site. Wanneer je dit voltooid hebt, mag je ons mailen (info@psychologenpraktijkpilar.nl om een vrijblijvende en kosteloze kennismaking  in te plannen

De volgende stap is het intakegesprek. In dit gesprek gaan we samen je klachten, je omgeving en je persoonlijke stijl in kaart brengen. Na het intakegesprek, zullen we dit verwerken in een behandelplan.

Op basis van het intakegesprek maken we samen met de beslissing of en zoja wat, we voor jou kunnen betekenen. In deze afspraak lopen we samen het behandelplan door en geef je je akkoord

Indien je akkoord bent starten we de behandeling!

Contraindicaties;

wat doen we wel en wat doen we niet?

We willen graag duidelijk zijn over dat wat we wel en niet behandelen in onze praktijk. Daarom hebben we dit overzicht gemaakt. Staat jouw klacht of problematiek hier niet bij? Neem contact met ons op. Ook als je twijfelt, mag je ons een mailtje (info@psychologenpraktijkpilar.nl) sturen of het contactformulier gebruiken.

Onze praktijk richt zich voornamelijk op angst en trauma-gerelateerde klachten. Dit is namelijk waar wij in zijn gespecialiseerd. Komen deze klachten voor in combinatie met een sombere stemming of lichamelijke klachten? Dan kijken we graag met je mee of je kan profiteren van ons aanbod.

We doen in onze praktijk geen (psychologisch) onderzoek. Dat betekent dat onderzoeksvragen naar bijvoorbeeld ADHD, ASS of persoonlijkheid niet bij ons in behandeling worden genomen. We hebben er namelijk bewust voor gekozen om ons te richten op behandeling.

Pilar is een psychologenpraktijk. Er is geen psychiater en daarom kunnen wij vragen rondom medicatie niet in behandeling nemen. Ook zijn wij niet 24 uur bereikbaar en kunnen wij geen beoordelingen doen rondom crisis(gevoeligheid) en (acute) suïcidaliteit. Een behandeling starten waarbij de inschatting is dat er crisisgevoeligheid en/ of suïcidaliteit aanwezig is, kunnen we daarom ook niet borgen.

Het gebruik van alcohol en/ of drugs (waaronder ook cannabis) heeft een negatieve en belemmerende invloed op therapie. Verder is bekend dat het gebruik van middelen de angst in stand houdt dan wel kan verergeren. Hetzelfde geldt ook voor trauma. Om optimaal te profiteren van therapie dien je dus geen middelen te gebruiken.

Een stabiele omgeving draagt bij aan het kunnen volgen van de therapie. Een vaste woonplaats, geen schulden, iets van werk of een invulling van je dag en veiligheid in je eigen leefomgeving zijn dan ook belangrijke voorwaarden.

Bij onderstaande klachten adviseren wij je om te overleggen met de huisarts waar je ergens anders aangemeld kan worden, omdat wij deze klachten niet behandelen. Dat heeft o.a. te maken dat we hierin niet gespecialiseerd zijn, geen ervaring mee hebben of wel dat dergelijke klachten niet te behandelen zijn op de wijze waarop we in onze praktijk werken.

  • Eetproblematiek-, stoornissen, laag BMI <17,5
  • Bipolaire- en/ of psychotische stoornissen
  • Agressie en/ of delict gedrag (zowel nu als in het verleden)
  • Conversiestoornissen en/ of ALK waarbij medische/ revalidatietrajecten nog lopend zijn
  • Niet Aangeboren Hersenletsel
  • Intelligentie lager dan 80
  • Onvoldoende beheersing van de Nederlandse of Engelse taal
  • Persoonlijkheidsproblematiek/ stoornissen
  • Lange psychiatrische voorgeschiedenis, zoals langer dan twee jaar behandeling, deeltijdbehandeling, opname in een kliniek, psychiatrisch ziekenhuis of PAAZ
  • Lopende juridische procedures (schadeletsel)

Is er bij jou sprake van klachten op het vlak van bijvoorbeeld slapen, burn-out, specifieke fobie, seksualiteit en/ of aanpassingsproblematiek? Dan wordt de therapie niet vergoed door je zorgverzekering en kan je overwegen de therapie zelf te betalen.